Karácsonyi Koncert (2017. december 16.)

Karácsonykor adni jó,

avagy kinőttük a Hold utcát

“Kicsi nékünk ez a ház, kirúgjuk az oldalát….”

Ez a dal pont a karácsonyi koncertünkre illik, ahol a közönség nemhogy nem fért be a templomba, de még az előtér is jócskán megtelt. Hiába, a karácsonyi hangulat megmozdítja az embereket. Ahogy minket is megmozgatott idén mind testben, mind lélekben az, hogy meghívtuk, és közös koncertet adtunk a felnőtt autistákból álló Aura Kék Kórussal.

Testben annyiban, hogy székeinket átadtuk a közönségnek, így végig álltuk a sarat, s az egész műsoridőt.

Lélekben pedig azért, mert nehéz arról beszélni, amit ez a kis kék csapat kiváltott bennünk. Ahogy vezetőjük, Pető Judit elmondta, egy orvos teljesen lehetetlennek tartotta, hogy felnőtt autistákból kórust lehet alkotni. És mi csodát láttunk. Kiálltak elénk, és egy szépen megszerkesztett, szívhez szóló műsorral kedveskedtek nekünk és a közönségnek, amiben volt bemutatkozás, és olyan énekek és versek, melyek igazából róluk, de nekünk szóltak. És ezt nehéz lett volna meghatottság nélkül végighallgatni. Végül közös éneklésben vehettünk velük részt, mely reméljük, nekik is ugyanakkora élményt jelentett, mint az EFVK-nak.

Az est bevételét az Aura Egyesület javára ajánlottuk fel.

Pálúr János

Ezután következett a mi műsorunk, amiről mit is mondhatnék. A szokásos EFVK színvonal és hangulat, színezve a kórus régi ismerősének, Pálúr János orgonaművésznek élvezetes improvizációival, és Mendelssohn: Éliás c. oratóriumának részleteivel.

És ha karácsony, akkor nem maradhat el a végén a meglepetés. Előkaptuk kis mécseseinket, gyertyáinkat és a kínai piacon vásárolt gyertya alakú lámpácskáinkat, és a félhomályban igazán meghitt hangulatban énekeltük el két, kedves karácsonyi énekünket. Szóval nagyon szép volt.

És a tanulság, hogy jövőre a Bazilikát kell kibérelnünk.

Nyeső Péter 

 

You may also like...