Újévi koncert orgonaszóval (2018. január 7.)

Régi ismerősként léptünk be a Városligeti Fasori Református Templom kertkapuján, ahol a helyiek vendégszeretetének köszönhetően meleg tea és pogácsa várt bennünket. A templom orgonistája, Pálúr János megtisztelő felkérésének eleget téve, közreműködőként vettünk részt a hagyományosan megrendezésre kerülő Fasori Zenés Esték idei első alkalmán. Az este témáját ezúttal Felix Mendelssohn-Bartholdy Illés c. oratóriuma (Op.70) adta.

A hangverseny kezdőakkordjaként Pálúr János orgonaművész játéka csendült fel a nemrég megújult hangszeren.

A “Kórus- és orgonazene a Biblia lapjaira” című eseményen a kórus által előadott Mendelssohn tételekhez az Illés próféta történetét elmesélő bibliai részek felolvasása, és Pálúr János orgona-improvizációi kapcsolódtak, s így nagyon változatos műsor állt össze. Az oratórium szóló tételeit May Zoltán (basszus) és Króneisz Gábor (tenor) énekelte.

A Bibliából hallott Illés-történet még jobban átélhetővé és érthetővé tette a zenei élményt.

Ahogy minden nagyobb oratórikus mű, melyet kórusunk megtanul, idén az Illés oratórium is meghatározó szereplője lesz aktuális évadunknak.

Örömmel adjuk hírül tehát, hogy kedves közönségünk 2018. április 14-én Baján, április 15-én pedig Budapesten hallhatja az Illés oratórium keresztmetszetének előadását. Erre az alkalomra szimfonikus zenekar (koncertmester: Draskóczy Eszter), az Ad Libitum Kamarakórus (Baja) és a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának kórusa, a Vox Universitatis Szegediensis csatlakozik hozzánk.
Mi már nagy erőkkel készülünk! 🙂

Addig is szeretettel ajánljuk meghallgatásra január 7-i koncertünk felvételét.

Molnár Tímea

You may also like...