V. Erkel Ferenc Vegyeskar Díjátadó Ünnepség

…Lázasan készülődtünk, mint minden koncertünkre, ám ez kicsit mégis „más”, hiszen a mindannyiunk számára nagy esemény egy nemzetközi versenyre való készülődésünk előestéje is volt. Mint ilyen, a beköszöntő ősz aranyával szőtte át az október 8-án megrendezett, immár V. Díjátadó Ünnepségünket.

Szeretett és általunk is tisztelt díszvendégünk, Párkai István karnagy is megörvendeztetett minket egy Bárdos motetta vezénylésével. Éneklés közben önkéntelenül is a munkásságát méltató kisfilm szavai csengtek a fülembe, melyet egy tanítványától hallottunk: „szép keze van…”. Mitől válik széppé egy karnagy keze? Ott, akkor választ kaptunk rá – és ezért, valamint számos más rendezvényünkön való szeretetteljes tanításáért „díjaztuk” a Tanár Urat.

Az elismerésből jutott azoknak a kedves énekes társaknak is, akik kitartó, hűséges munkájukkal, színes egyéniségükkel immár évtizedek óta erősítik, színesítik kórusunkat:

Bokody Sándorné Kati, Császár Ági, Lokody Attiláné Erzsi, Szabó Zoltánné Rozi és Sándor Lajos.

A díjátadás ünnepélyes pillanatai váltakoztak a díjazottakat méltató szavakkal, és a szavaknak szárnyat adó dallamokkal. (Bár, itt – ott a technika csúnya tréfát űzött velünk, de aztán megszelídült.)

A közönségünk most is velünk ünnepelt, kinek-kinek más-más mű érintette meg a lelkét, és öntötte szavakba háláját – ahogyan mi is hálát éreztünk támogatásuk láttán.

Kulik Júlia

You may also like...