Gang koncert – 2019. szeptember 21.

Helyszín: ERöMŰVHÁZ Erzsébetváros (1077 Budapest, Wesselényi u. 17)

Időpont: 2019 szeptember 21. szombat 16.00

 

Szeretettel várjuk Önöket erre az ingyenes hangversenyre, ahol három elsőrangú kórus lép fel. Az Erkel Ferenc Vegyeskar repertoárjából és az esti KVVK – Espiro koncertből kapnak egy kis ízelítőt a délutáni látogatók.
Mivel mindkét koncert ingyenes, akár maradhatnak is nálunk az érdeklődők a 18 órakor kezdődő hangversenyre is.

Az Erkel Ferenc Vegyeskar 1948-ban, OKISZ Erkel Ferenc Vegyeskar néven alakult Pászti Miklós és Fasang Árpád vezetésével. 2002-től Cseri Zsófia vezeti a kórust.
A kórus repertoárja a reneszánsz mesterektől kezdve egészen a XX. századi zeneszerzőkig terjed. Ezek között is fontos helyen állnak a magyar zeneszerzők művei, amelyek jelentős része magyar népdalok illetve híres magyar költők verseinek feldolgozásai.

A göteborgi Espiro Kamarakórust Matts Johansson három éve irányítja. Vezetésével gyakran adnak olyan tematikus koncerteket, amelyeken nem csak a zene, de más színpadi művek, versek, színművészet is fontos szerepet játszanak. Az utóbbi időszakban színpadra vittek egy Shakespeare-műsort, de körbejárták a migráció kérdését is. Ezek mellett rendszeresen lépnek fel karácsonykor, helyi ünnepségeken, továbbá gyakran adnak elő könnyűzenei feldolgozásokat is. Számos külföldi útjuk egyike már Budapestre is elvezette őket, 2010-ben.

A KVVKamarakórust karnagya, Magyaróvári Viktor (Kayamar) zeneakadémiai tanulmányához kötődő előadói gyakorlata hozta össze 2009-ben. A tagok szerencsés találkozásának és az új zenei élményekre való nyitottságának köszönhetően alakult ki mára a KVVKamarakórus egyéni stílusa, amelyben a klasszikus és a könnyűzene értékei egyesülnek.

A belépés INGYENES !

 

Az esemény a Facebook-on is megtalálható.

You may also like...