Bachtól Bartókig adventi hangverseny

„Bachtól Bartókig” c. adventi koncertünket a Patrona Hungariae iskola dísztermében tartottuk 2015. december 5-én. Műsorunkkal megemlékeztünk a 330 éve született Bachról, tisztelegtünk a 75 éve elhunyt Bartók emléke előtt, és közben néhány romantikus és kortárs szerző művével a karácsony felé tereltük a hallgatóság figyelmét.

Nagy izgalommal, adventi hangulatban készülődtünk két okból is: különleges vendégeket hívtunk közreműködőként, és a helyszínt is különlegessé varázsoltuk. Vendégeink Szecsődi Ferenc hegedűművész , Varga Csilla zongoraművésznő, és egy alkalmi kamarazenekar volt.

A koncertterem hangulatos kávéházzá változott a finom házi süteményeknek, és a karácsonyi díszítésekkel terített asztaloknak köszönhetően. Először kórustagjaink gyermekei (Anni, Mira, Vendel, Zsiga, Gellért) énekeltek két gyermekdalt, majd Zsiga és Gellért egy-egy Bach korált.
P3120992 (2)

Szecsődi Ferenc csodálatos játékával és nagyszerű humorával kápráztatott el minket. Varga Csilla, – aki gyakori közreműködő koncertjeinken, – ezúttal nemcsak a kórussal, hanem az est hegedűvirtuózának kamarapartnereként is gyönyörűen zongorázott.

A koncert során Hubay Jenőtől is elhangzott két mű, akit Szecsődi Ferenc egyfajta példaképnek is tart.

Nagy örömünkre első-, és reméljünk, hogy nem utolsó alkalommal adhattuk elő Bartók Béla néhány egynemű kórusművét kiszenekari kísérettel.

A koncert alatt a közönség zenei és kulináris élvezetekben egyszerre részesülhetett.

Vámos Ágnes

You may also like...