Lemezbemutató koncert – lemez nélkül (2017. április 22.)


A szinte már törzshelyünknek számító Patrónában tartottuk újabb teltházas koncertünket 2017. április 22-én. Apropója az új, elkészítésre váró CD, mely közönségünk „óriási nyomására” került be a kórus idei munkatervébe. Mi tagadás, elég régen készült felvétel az EFVK-val stúdió körülmények között. Én például még egyik CD-n se szerepelek, pedig már 7 éve tagja vagyok a csapatnak. (Talán jobb is így. J)

Szóval a cél egy válogatás volt olyan repertoár darabokból, amelyek még nem jelentek meg CD-n velünk, viszont közönségünk, és azok, akiknek közönségünk veszi, viszi, ajándékozza, szívesen hallgatná. Az anyag össze is állt, és itt volt a megfelelő alkalom egy hangulatos főpróbához.

Nem akarom azzal fárasztani a kedves olvasót, hogy milyen szuperek voltunk és a közönség mennyire élvezte, mert ezt már unalmas lenne ismételgetni. (Hiába, a szerénység…) Ami viszont mindenképpen említésre méltó, az az est vendége, Földes Imre volt. A tanár úr már benne jár a korban, de szellemileg teljesen friss, vidám, szórakoztató, nagyon le tudja kötni a hallgatóság figyelmét. A mai viszonyok között talán azt mondanám, hogy egy igazi showman. Kaptunk érdekes sztorikat az életéből, zenetörténetből és elméletből. Én bármeddig elhallgattam volna.

A koncert után teljes gőzzel készülünk a stúdióba vonulásra, és már érezzük, hogy valami szépet fogunk alkotni. És akkor a következő koncert egész biztos, hogy igazi lemezbemutatóról szólhat majd és mindenki annyit vehet majd a lemezből, amennyit csak akar.

Előre is jó zenehallgatást kívánok!

Nyeső Péter

 

You may also like...